Bizi Takip Edin:

Parmak Replantasyonları

Replantasyon, kopan el,...

Ameliyat Öncesi
Ameliyat Sonrası

Replantasyon, kopan el, kol,ayak, bacak, parmak gibi organların yerine takılmasıdır. Replantasyon cerrahisi son yıllarda çok gelişmiş olmasına rağmen, ancak uygun şartlar sağlandığında başarılı olunabilir. Yaralanmanın şiddeti, şekli ve yeri çok önemlidir. Bıçak gibi keskin aletler ile olan yaralanmalar damarlarda daha az hasar yarattığından daha fazla şansa sahiptirler. Aksine, ezilme tarzı yaralanmalarda, damarlar da ezildiğinden replantasyonda başarı şansı azalmaktadır. Yine avulsiyon adı verilen sıyrılarak kopma şeklindeki yaralanmalarda başarı şansı düşüktür.Yaralanma sonrası ameliyata kadar geçen süre ve kopan parçanın bu dönemde saklanma şartları da ameliyattaki başarıyı yakından etkilemektedir. Kopan parça, adale kitlesinin az olduğu parmaklarda uygun koşullarda saklandığında 20 saate kadar yerine takılabilir. Kol, bacak gibi kas kitlesinin fazla olduğu durumlarda süre kısalır. Replantasyon cerrahisi mikrocerrahi içerdiğinden deneyim ve teknik araç-gereç gereksinimi olan bir cerrahidir. Ameliyat sonrası dönemde mikroskop altında dikilen damarların içinde kan akımının devamlılığının sağlanması için özel ilaçlar uygulanmaktadır. Damardan verilecek bu ilaç tedavisi 3-5 gün sürmektedir. Bu sayede kan akışkanlığı artırılarak anastomoz bölgesinde kan pıhtılaşması engellenmektedir. Ameliyat sonrası dönemde yerine dikilen dokunun durumu çok yakından değerlendirilmekte ve bir sorun olduğunda mümkün olduğunca erken müdahale edilmektedir. Mikroskop altında damarların dikildiği ameliyatlarda ameliyat sonrası erken dönemde yeniden ameliyat olasılığı söz konusudur. Damarlarda kan akımının durması saptandığında yeniden mikroskop altında damarların durumu değerlendirilir ve uygun tedavi yapılır. Replantasyon yapılacak olan hastaların bu olasılığı göz önüne alması gerekmektedir.


Parmak Replantasyonları

MAKALELER

El cerrahisi nedir ?

Detaylı Bilgi

Karpal Tünel Hastalığı

Son yıllarda karpal tünel yakınmaları ile el cerrahisi merkezlarine başvuran hastalarda artma görülmüştür.

Detaylı Bilgi

Dupuytren Kontraktürü

Dupuytren kontraktürü avuç içinde, özellikle yüzük ve küçük parmakları tutan bir hastalıktır.

Detaylı Bilgi

Kol Transplantasyonu Hakkında Dernek Görüşü

Ülkemizde ilk kol transplantasyonu  26 Eylül 2010 tarihinde 28 yaşında iki kolu olmayan bir hastaya başarı ile yapılmıştır.

Detaylı Bilgi

GANGLİON EL BİLEĞİ KİSTLERİ

El bileği çevresinde sıkça görülen ağrılı şişlik ve kitlelerin en sık sebebi el bileği kemiklerinin arasındaki eklem sıvısından kaynaklanan ganlion kistleridir.Bu kistler zorlanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir ve giderek büyüyebilirler.

Detaylı Bilgi

Mikrocerrahi Müdahaleler Ancak Hücre Seviyesinde Düşünen Eller Tarafından Yapılmalıdır

Mikrocerrahi teknikle mikrodolaşıma doku perfuzyonuna etki yapan ekipler mutlaka hücre seviyesinde düşünmek zorundadırlar.

Detaylı Bilgi

Mikrocerrahi Malzemeleri

Mikrocerrahi işlemleri sırasında çok özel mikrocerrahi aletleri kullanılarak dokular dikilir

Detaylı Bilgi

Mikrocerrahi Nedir

Çıplak  gözle  zor  görülebilen  çok  küçük yapıların  özel ameliyat  mikroskobunun büyütücü etkisinden   faydalanarak  ve  çok   ince  aletler kullanarak   ameliyat   edilmesine   mikrocerrahi denilmektedir

Detaylı Bilgi

Mikroskop Görüntüleri

Mikroskop çeşitli tip ve markalara göre dişmekle birlikte 4-22 kez büyütme sağlarlar

Detaylı Bilgi

El ve Sanat

Osmanlı Donanmasının Seyir Defteri: Gemiler, Efsaneler, Denizciler

Detaylı Bilgi
EL HASTALIKLARI NELERDİR?

Skafoid kemik el bileğindeki 8 küçük kemikten bir tanesi...

KOPMALARDA İLK YARDIM

Organ yaralanma ve kopuklarında ilk yapılması gerekenler nelerdir ?

Kaza Geliyorum Demez!

İlgili videoyu izlemek için lütfen detayı görüntüleyin

Mikro Cerrahi Nedir?

Doç.Dr.Ersin Nuzumlalı Mikro cerrahi nedir videosu

İLETİŞİM
  • Adres: Vali Konağı Cad. Sinoplu Şehit Cemal Sk. Çamsaray Apt. B Blok D:2 Nişantaşı / İSTANBUL
  • Telefon: 0538 081 43 03 - 0 (212) 534 82 45
  • Fax: 0 (212) 532 63 29
  • E-Posta: selimcepel@iecmm.com
  • GSM (whatsapp): 0538 081 43 03
Bize Ulaşın