Bizi Takip Edin:

Tarihçe

İstanbul El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Merkezi (iecmm) 1991 yılında Dr.Oya Bayrı, Dr.Oğuz Polatkan, Dr.Ahmet Özel, Dr.Can Gürbüz ve Dr.Ümit Kantarcı tarafından İstanbul Vatan Hastanesinde kurulmuştur. Daha sonra anestezi ekibine Dr.Savaş Ural ve Dr.Adnan Noyan katılmıştır. El Cerrahisinin ayrılmaz parçası olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi Dr.Selma Polatkan tarafından oluşturulmuştur. 1993 yılında Dr.Selim Çepel ve Dr.Ersin Nuzumlalı'nın cerrahi ekibe katılması ile birlikte altı cerrah, üç anestezi uzmanı ve bir fizik tedavi uzmanından oluşan, yirmi yılı aşacak bir beraberlik sağlanmıştır. Pınar Gürsoy ve Nurcihan Ekici ekibin ilk fizyoterapistleri olmuşlardır. Didem Borteçin ve Serpil Çolak fizyoterapi ekibinde değişik zamanlarda yer almışlardır.

Kurulduğu andan itibaren 7 gün 24 saat prensibi ile yoğun bir çalışma temposuna giren ekibin yıllık ameliyat sayısı 1993 yılında 1500'ü aşmıştır.

Yoğun ameliyat temposu yanında, bilimsel çalışmalara ve işyerlerine kadar uzanan yerinde eğitim çalışmalarına da hız verilmiştir. İecmm pek çok bilimsel çalışmaya katılmış, yabancı konuşmacıları içeren kongreler düzenlemiş, birçok yurt içi ve dışı makaleler yayınlamıştır.

El cerrahisinin özel kuruluşların çabaları işe yükselmeye başladığı bu dönemde, Üniversite ve Devletin Eğitim Hastanelerinde çalışan ve el cerrahisine ilgi duyan hekimlere kucak açılmıştır. Buralarda çalışan uzman hekimler üç aydan az olmamak üzere merkezimize kabul edilmiş, el cerrahisi ve mikrocerrahi çalışmalarına aktif olarak katılmışlardır. Bugün çeşitli hastanelerde aktif olarak el cerrahisi uygulayan Dr.Emre Orhun, Dr.İlhami Kuru, Dr.Adnan Sevencan, Dr.Kahraman Öztürk, Dr.Cemal Kural, Dr.Savaş Tümay ve Dr.Serdar Tüzüner bu program içerisinde merkezimizde el cerrahisi eğitimi alan arkadaşlarımızdandır.

Dr.İbrahim Tavukçuoğlu, Dr.Latif Abik, Dr.Can Bamyacıoğlu, Dr.Alper Gökçe, Dr.Bülent Özçelik, Dr.Tolga Balkan, Dr.Tolga Mertoğlu, Dr.Erden Ertürer, Dr.Zafer Yıldırım, Dr.İlkay Hüthüt, Dr.Halil Buldu, Dr.Ercan Cihandide, Dr.Erdem Edipoğlu, Dr. Abdullah Bilge, Dr.Özgür Kahraman ve Dr.Sinan Üstündağ merkezimizde çeşitli sürelerle çalışmışlardır.

O dönemde, İstanbul'da mikrocerrahi eğitimi verebilecek bir laboratuvarın bulunmaması mikrocerrahi uygulamak isteyen hekimlerin önündeki en büyük engeli oluşturuyordu. Türkiye'de sadece Ankara Gata' da bir mikrocerrahi laboratuvarı mevcut olup ancak iki yıl sonraya randevu alınabiliyordu. Bu koşullar altında resmi olmasa da ilk mikrocerrahi hayvan laboratuvarı iecmm tarafından açılmıştır. Bir kitapçık hazırlanmış ve dört eğitim mikroskobu ile değişik uzmanlık alanlarından hekimlere birer haftalık temel mikrocerrahi eğitimi verilmiştir. Bu laboratuarın kurulmasında Leica mikroskoplarının Türkiye temsilcisi Hayk Celalyan'ın büyük katkısı olmuştur.

Ekip üyeleri Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneğinin birçok faaliyetine aktif olarak katılmış, Prof.Dr.Oğuz Polatkan bir dönem dernek başkanlığı yapmıştır.

Ekibimiz sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde 1999 depreminden sonra işyerlerinde, fabrikalarda birçok sivil toplum kuruluşunda ve okullarda uygulamalı ilkyardım seminerleri vermiştir.

Aksaray Vatan Hastanesinde  kurulan merkezimiz, başta İtalyan Hastanesi olmak üzere, Alman Hastanesi, Özel Levent Hastanesi, İstanbul Cerrahi Hastanesi, Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi ve Nişantaşı Hastanelerinde etkinlikler göstermiştir.

Merkezimiz halen Nişantaşı’ndaki yeni adresinde faaliyetlerine devam etmektedir.

MAKALELER

El cerrahisi nedir ?

Detaylı Bilgi

Karpal Tünel Hastalığı

Son yıllarda karpal tünel yakınmaları ile el cerrahisi merkezlarine başvuran hastalarda artma görülmüştür.

Detaylı Bilgi

Dupuytren Kontraktürü

Dupuytren kontraktürü avuç içinde, özellikle yüzük ve küçük parmakları tutan bir hastalıktır.

Detaylı Bilgi

Kol Transplantasyonu Hakkında Dernek Görüşü

Ülkemizde ilk kol transplantasyonu  26 Eylül 2010 tarihinde 28 yaşında iki kolu olmayan bir hastaya başarı ile yapılmıştır.

Detaylı Bilgi

GANGLİON EL BİLEĞİ KİSTLERİ

El bileği çevresinde sıkça görülen ağrılı şişlik ve kitlelerin en sık sebebi el bileği kemiklerinin arasındaki eklem sıvısından kaynaklanan ganlion kistleridir.Bu kistler zorlanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir ve giderek büyüyebilirler.

Detaylı Bilgi

Mikrocerrahi Müdahaleler Ancak Hücre Seviyesinde Düşünen Eller Tarafından Yapılmalıdır

Mikrocerrahi teknikle mikrodolaşıma doku perfuzyonuna etki yapan ekipler mutlaka hücre seviyesinde düşünmek zorundadırlar.

Detaylı Bilgi

Mikrocerrahi Malzemeleri

Mikrocerrahi işlemleri sırasında çok özel mikrocerrahi aletleri kullanılarak dokular dikilir

Detaylı Bilgi

Mikrocerrahi Nedir

Çıplak  gözle  zor  görülebilen  çok  küçük yapıların  özel ameliyat  mikroskobunun büyütücü etkisinden   faydalanarak  ve  çok   ince  aletler kullanarak   ameliyat   edilmesine   mikrocerrahi denilmektedir

Detaylı Bilgi

Mikroskop Görüntüleri

Mikroskop çeşitli tip ve markalara göre dişmekle birlikte 4-22 kez büyütme sağlarlar

Detaylı Bilgi

El ve Sanat

Osmanlı Donanmasının Seyir Defteri: Gemiler, Efsaneler, Denizciler

Detaylı Bilgi
EL HASTALIKLARI NELERDİR?

Skafoid kemik el bileğindeki 8 küçük kemikten bir tanesi...

KOPMALARDA İLK YARDIM

Organ yaralanma ve kopuklarında ilk yapılması gerekenler nelerdir ?

Kaza Geliyorum Demez!

İlgili videoyu izlemek için lütfen detayı görüntüleyin

Mikro Cerrahi Nedir?

Doç.Dr.Ersin Nuzumlalı Mikro cerrahi nedir videosu

İLETİŞİM
  • Adres: Vali Konağı Cad. Sinoplu Şehit Cemal Sk. Çamsaray Apt. B Blok D:2 Nişantaşı / İSTANBUL
  • Telefon: 0538 081 43 03 - 0 (212) 534 82 45
  • Fax: 0 (212) 532 63 29
  • E-Posta: selimcepel@iecmm.com
  • GSM (whatsapp): 0538 081 43 03
Bize Ulaşın